Onderstaand de meest voorkomende vragen en antwoorden
Waar kan ik de chauffeur treffen na aankomst Schiphol

Tijdens het reserveren wordt je o.a. gevraagd je vluchtnummer in te vullen. De status van je vlucht houden wij in de gaten en weten direct of deze eerder gaat landen of dat er een vertraging is. Na aankomst en (eventuele) pick-up van je bagage begeef je je naar de vertrekhal 3. Je neemt vervolgens telefonisch contact op met ons call center. Binnen maximaal 15 minuten is onze chauffeur aanwezig. Nadat je reservering door ons is ontvangen ontvang je automatisch de aankomst informatie die je kunt downloaden of als printscreen kunt opslaan.

Ik wil naar Schiphol worden vervoerd.  Is de chauffeur op tijd?

Over het algemeen zijn onze chauffeurs stipt op tijd.  Je wordt 10 minuten voor het afgesproken tijdstip door ons gebeld dat je chauffeur nabij is. Wel zo prettig als er door onvoorziene omstandigheden een kleine vertraging zou kunnen optreden. Je hoeft dus niet buiten te wachten.

Als ik een taxi nodig heb in Amsterdam voor een lokale rit, hoe werkt dat

Indien er tenminste 6 uren zitten tussen je reservering en vertrektijd dan kun je van tevoren online reserveren. Is dien periode korter dan kun je je taxi bestellen via ons algemene 24/7 telefoonnummer  0654714822

Hoe weet ik of ik een gewone auto nodig heb of een taxibusje?

Ben je met maximaal 4 passagiers dan bestel je een sedan. Het tarief is iets lager dan bij een taxibusje.
Ben je met 5 of meer passagiers bestel dan een taxibusje. Heb je veel bagage en ben je b.v. met 2-3  passagiers schat dan in of het in en sedan past of dat je een taxibusje nodig hebt.

Ik na het uitstappen iets in de taxi achter gelaten.

Neem direct contact met ons op via ons 24/7 telefoonnummer. We nemen dan per direct contact op met je chauffeur. Indien je op een later tijdstip ons informeert dan is de kans dat we je vergeten goederen kunnen achterhalen kleiner.

Ik heb een klacht

TAXI AMSTERDAM doet er alles aan om de dienstverlening op het hoogste mogelijk niveau te houden. Ondanks onze kwaliteit-bewaking kan het voorkomen dat je een ontevreden bent of zelfs een klacht wenst in te dienen.
Indien je daarover contact met ons wilt opnemen gebruik dan het contactformulier op de website vanaf de contactpagina.

Kan ik achteraf betalen?

Voor bedrijven is er de moeglijkheid om achteraf te betalen. Plaats je verzoek via het contactformulier op onze contactpagina.

Ik heb een vraag

Een vraag of opmerking? Ga naar het contactformulier op onze contactpagina.